Sådan sidder du korrekt på din landevejscykel

Sådan sidder du korrekt på din landevejscykel

Ved DGI cykelinstruktør Kim Høse.

 

Vores klub afholdt et rigtig fint arrangement, hvor DGI cykelinstruktør Kim Høse holdt oplægget ”Kør med go´ stil”. Der var ikke det store fremmøde til aftenen med Kim, men alle var enige om at han gjorde det rigtig godt, og alle fik noget med hjem.

Nu har vi fået tilbud om, at få Kim til at besøge klubben til et ”Bike fit” – optimal indstilling af cyklen. Så kunne du tænke dig at få mere ud af din cykeltur med en korrekt indstillet cykel, der både give en mere behagelig cykeltur, samtidig med at du udnytter dine muskler bedre og forebygger skader, så er dette tilbud noget for dig. Så kom og vær med når Stevns Cykel Motion og DGI åbner dørene for dette kursus, hvor du lærer at indstille din cykel korrekt så den passer til dig.

 

Du skal medbringe din landevejscykel, som monteres i en ”hometrainer” hvor der i grupper på 10 ryttere vil blive gennemgået grundindstillinger, såsom saddelhøjde, knæenes placering i forhold til pedaler og styret placering. Her vil du have mulighed for at få brugbar viden, tips & tricks til din position på cyklen, uanset om du netop er ved at starte op med at cykle eller du er en erfaring cykelmotionist. Hver session af 10 ryttere tager 1 time, men du kan med fordel overvære gennemgangen med de andre grupper, og lære endnu mere af den praktiske gennemgang og opsætning af andre deltagere.

Til dette arrangement skal vi selv stille med hometrainers og værktøj. Der er altså brug for et antal hometrainers, så har vi nogle i klubben, som vil stille deres hometrainer til rådighed? Mht værktøj tænker jeg de fleste har det mest almindelige brugte til indstillingen af deres cykel og at det ikke vil blive det store problem evt. også at låne lidt af hinanden. Men for en god ordens skyld skal du om muligt medbringe dit eget værktøj. Du skal selvfølgelig også medbringe din egen cykel ligesom du skal medbringe, de sko og det tøj du ville køre med på en helt normal cykeltur.

Så her har du muligheden for at få et ordentlig skud ny viden om hvordan du sidder korrekt og få mere ud af din tid på cyklen. Og der bliver selvfølgelig også mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

På kurset lærer du:

– hvor højt skal sadlen sidde

– hvor skal klampen sidde

– Korrekt vinkel af knæ i forhold til pedalen

– styrets placering i forhold til dit udgangspunkt og personlige målsætning

Til dette kursus er der givet ekstraordinært tilskud fra projektet ”På cykel med DGI”, der laves i samarbejde med Nordea-fonden. Der er i hvert fald juni måned ud mulighed for at afholde kurset med støtte – prisen er i så fald beskedne 199,- pr person.

Hvem af klubbens medlemmer har lyst til at deltage?

Hvor mange kan bidrage med hometrainer?

Afholdelsen af kurset vil blive en aften f.eks fra 18 – 21.

 

Skriv et svar